Train-de-trainer Signaleren en aankaarten van geldzorgen

Steeds meer mensen hebben te maken met geldzorgen, maar maken om verschillende redenen niet gebruik van de hulp die er wel is. Maar een gesprek beginnen over geldzorgen kan best spannend zijn. En hoe herken je dat iemand mogelijk te maken heeft met geldzorgen? In een gratis train-de-trainer op zaterdag 20 januari helpen we lokale coördinatoren, ambassadeurs en contactpersonen om niet alleen geldzorgen te signaleren en aan te kaarten, maar leer je ook hoe je hier vrijwilligers in kan trainen. Op die manier helpen we samen steeds meer mensen uit de geldzorgen.

Samen Erop Vooruit: we helpen mensen naar de juiste hulp

Een groeiende groep mensen worstelt met geldzorgen, vaak zonder tijdig hulp te zoeken waardoor hun situatie alleen maar verergert. Samen Erop Vooruit is een samenwerking tussen diverse maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties die de krachten bundelen om mensen met geldzorgen te bereiken en te ondersteunen. Bij inloopplekken bieden we hulp aan mensen met financiële vragen, zoals met de potjescheck waar er gekeken wordt of er regelingen zijn die de hulpvrager over het hoofd ziet. Door zoveel mogelijk mensen naar de inlooppunten toe te leiden kunnen mensen geholpen worden. Wil jij ook samen met ons het verschil maken in het leven van mensen met geldzorgen? Dan ben je meer dan welkom op deze train-de-trainer op 20 januari.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor lokale coördinatoren, ambassadeurs en contactpersonen die vrijwilligers aansturen en het verschil wil maken in het leven van mensen met geldzorgen.

Gratis toegang tot Tools en E-learning

Deelnemers van train-de-trainer ontvangen gratis:

·       Toegang tot de Geldfit Academie met een mini documentaire en e-learning (ongeveer 15 min)

·       Een draaiboek/programma voor een korte en een langere versie van de workshop/toolbox met verschillende werkvormen (plenair en subgroepen) en enkele oefencases

·       Een PowerPoint die ze in die toolboxen kunnen gebruiken.

·       Een tool/kaartje dat ze uitdelen aan alle deelnemers, waarin deze deelnemers de lokale kaart op het terrein van hulp bij financiële zorgen invullen.

Praktische Informatie

Datum: Zaterdag 20 januari 2024

Tijd:    09:30 – 15:00 uur

Locatie:  Ontmoetingskerk,
         Dunantsingel 314 in Gouda

Inclusief:  Koffie, thee, lunch

Programma

  • Deel 1: Achtergronden en gevolgen van geldzorgen en signalering (eerst als deelnemer, daarna als trainer)
  • Deel 2: Bespreekbaar maken van geldzorgen en doorverwijzen (eerst als deelnemer, daarna als trainer)

Deze train-de-trainer, ter waarde van €1.315,-, wordt kosteloos aangeboden vanuit Samen Erop Vooruit. Doe mee en draag bij aan het vergroten van de impact op mensen met geldzorgen!

Aanmelden

Je kan je aanmelden voor deze training via Leontine Doelman:  leontine@swanenburghshofje.nl