Hulp bij financiële zorgen

Voor mensen met vragen over financiën en schulden, hebben wij speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers in dienst. Wij helpen met ordenen van de administratie, met het maken van een budgetplan en met het aanpakken van schulden. Wij vinden het erg belangrijk dat de hulpvrager zélf aan de slag gaat, maar staan ernaast en steunen en coachen hem of haar in dat proces.

Indien dat nodig is helpen we de cliënt ook om via de gemeente te werken aan schuldsanering of om naar een andere oplossing toe te werken, zoals budgetbeheer of bewindvoering.

Als een hulpvrager binnen een redelijke termijn zelf uit de schulden kan komen, coachen we hem om ook schuldenvrij te blijven.

Wij zijn voor de uitvoering van deze begeleiding aangesloten bij het landelijk initiatief SchuldHulpMaatje. Zie voor meer informatie  www.schuldhulpmaatje.nl.
Alle medewerkers hebben via deze organisatie een driedaagse opleiding gevolgd en krijgen regelmatig deskundigheidsbevordering of e-learning.

CRITERIA VOOR HULP BIJ FINANCIËLE ZORGEN

* Wij helpen de hulpvrager om zelf aan de slag te gaan.

* We nemen de administratie niet over en maken geen afspraken namens de hulpvrager.

* Wij spreken in principe bij de cliënt thuis af, omdat daar alle stukken aanwezig zijn. Indien dat echter nodig is, kunnen we ook op een neutrale locatie afspreken.

* Onze hulp is bedoeld voor mensen die zelfredzaam zijn, maar tijdelijk ondersteuning nodig hebben bij hun financiën.

* We bieden geen langdurige begeleiding aan mensen die zelf niet (helemaal) voor hun financiële zaken kunnen zorgen.

* We helpen geen ondernemers met een lopend bedrijf. We kunnen in samenwerking met een partnerorganisatie die hierin gespecialiseerd is wel hulp bieden aan ex-ondernemers.

* Wij helpen alleen cliënten uit Gouda en Waddinxveen. De andere plaatsen in onze regio hebben een eigen vestiging van SchuldHulpMaatje.

AANMELDEN VOOR BEGELEIDING:

Indien u een beroep wilt doen op begeleiding bij financiële vragen of schulden, kunt u zich aanmelden voor een telefonisch intakegesprek.


Dit kan op de volgende manieren:

* via het contactformulier

* door te bellen naar 0182-525925 of  06 – 48610620. Indien u de voicemail krijgt, kunt u een terugbelverzoek inspreken.

* Door een mail te sturen naar info@swanenburghshofje.nl

Na uw aanmelding nemen wij contact met u op voor een telefonisch intakegesprek. Aan de hand van het intakegesprek beoordelen wij of wij u kunnen helpen in uw situatie. Over het algemeen hebben wij geen wachtlijst voor onze begeleiding bij financiële zorgen.